U bent hier: Inspiratie>Inspiratie>Dipping
dipping inspiratie verf en wand

Dipping!

Dipping is niet alleen een grote fashion- en haartrend. Ook in huis kun je er niet meer omheen. Een aantal ideeën om te dippen!

Dipping houdt in dat het lijkt alsof een voorwerp gedeeltelijk in de verf is gedoopt. Inderdaad lijkt, want in de praktijk gebruik je netjes een kwast om uitgelopen druppels te voorkomen. Je ziet deze trend op dit moment in veel wooncollecties terugkomen. Wit gedipt in een felle accentkleur zijn deze  zomer favoriet en geven meubels en woonaccessoires een verrassende  twist!

Dipping poten van tafels, stoelen of krukje
Dipping als woontrend zien we vooral bij meubels met “poten”, zoals stoelen, krukjes, tafels en banken. Geef het onderste deel van de poten een opvallend kleurtje. Bepaal hierbij zelf hoe ver je de poten in de verf zet. Natuurlijk ben je niet verplicht om van onderaf te dippen. Je kunt er ook voor kiezen om juist de poten onbewerkt te laten. En juist de bovenkant (zitting) te dippen.

 
Dipping voor accessoires
Naast meubels zijn er ook genoeg woonaccessoires die gedipt kunnen worden. Van vazen, kandelaren, bestek, de poot van een wijnglas tot rieten manden en lampenvoeten. Niets is te gek. De dipping trend is pas echt geslaagd als er een harde scheidingslijn is. Plak het voorwerp dus altijd even met tape af en ga voor een contrasterende kleur. Het dippen van servies en bestek is ook een idee!

 • Openingstijden

 • Ahlers Verf & Wand

  Modem 33
  7741 MA Coevorden
  Telefoon (0524) 51 24 70
  Fax (0524) 51 91 02
  E-mail info@ahlerscoevorden.nl

BACK TO TOP